MÖBLER MALMÖ

En möbel  är en produkt som är avsedd för inredning (möblering) av utrymmen inom- eller utomhus, där den kan fungera som avlastningyta, sitt– och liggplats för människor och sällskapsdjur, lagring, med mera. Möbler och inredning för offentlig miljö, tillverkas ofta av företag som specialiserat sig på dessa miljöer. Offentlig miljö ställer ofta speciella krav på möblerna, såsom tålighet och slitstyrka. Den som formger möbler kallas möbeldesigner eller möbelarkitekt. Den som tillverkar möbler kallas möbelsnickare.

 

I början på 1900-talet anlitade företag mer och mer professionella formgivare. En av de första var den tyska arkitekten Peter Behrens som engagerades av AEG. Man valde gärna arkitekter till dessa uppdrag. För arkitekter var det ofta självklart att inte bara formge byggnaden utan även hela inredningen inklusive möbler, lampor, textilier och bestick. I Sverige finns många exempel för dessa allsidigt formgivande arkitekter till exempel Carl MalmstenRagnar ÖstbergGunnar AsplundCarl BergstenBruno Mathsson och Yngve Ekström.

Efter andra världskriget började en specialisering av olika inriktningar för utformningen av interiören av privata och offentliga byggnader. Inredningsdesign har blivit ett mera överordnat begrepp och inkluderar utöver möbleringen även arbeten med bl.a. textilier,färgsättningbelysningtavlorväxter och multimedia. Utöver inredning av byggnader ägnar sig inredningsdesignern även åt utformningen av den invändiga miljön i fartyg och fordon, speciellt i bilar, där användarvänlighet, sittkomfort, säkerhet samt färg och form av exempelvis instrument är viktiga punkter. En av Italiens stora möbeltillverkare idag är Poltrona Frau, som parallellt med möblerna tillverkar inredningar till ett antal dyra bilmodeller.

I dagens samhälle är inredning och möbler väldigt viktig hos framförallt kvinnor eftersom det är så tillgängligt att få information om det via bloggar och hemsidor. Möbler och inredning från de berömde designerna kan kosta flera hundratusentalskronor speciellt om de endast är tillverkade i ett fåtal exemplar. Men hos Möbelhuset Leander Pehrson hittar ni billiga möbler Lund med hög kvalitet. Begreppet möbler innefattar oftast fåtöljer, soffor, stolar, sängar och bord. Möbler används oftast som inredning på kontor, hem, utställningar, skolor, köpcenter och klädbutiker.

Vi ser även att möbler säljs relativt billigt på auktioner och man kan även göra fynd på loppmarknader. Men de absolut populäraste är att köpa ny möbler Lund. Det finns många inrednings- och möbelbutiker i Lund men den som har bäst utbud inom möbler Lund är Möbelhuset Leander Perhson (www.leanderperhson.se). Så är det möbler Lund du är ute efter så hittar du allt inom möbler hos Möbelhuset Leander Pehrson. Hos Möbelhuset Leander Perhson hittar ni även soffor, fåtöljer, bord, stolar, möbler,heminredning och sängar. Butiken är strukturerad och snyggt inredd med inredningsdetaljer och möbler som ger inspiration och idéer. Möbelbutiken ligger vid Nova Lund. Ni är hjärtligt välkomna att besöka vår butiker eller hemsida för inspiration och idéer om möbler och inredning.